Dynamite Deerlijk boekt tweede zege op rij

Kim Snauwaert vond met 10 punten vlot de weg naar de korf bij Dynamite Deerlijk. © a-JL

In de hoogste klasse van het damesbasketbal won Dynamite Deerlijk het prestigeduel tegen Jeugd Gentson. Na een aangenaam kijkstuk werd het 67-55.

Een aardig gevulde Gaverhal zag de thuisploeg het best van start gaan. Via Charlotte Naessens stond het 17-10 na 7 minuten spelen. Een bedrijvige Nele Poffyn bracht Deerlijk 10 punten voor in de tweede periode, 34-24. Onder impuls van Silke Storme bouwde de thuisploeg zijn voorsprong uit tot 14 punten, 51-37. Poffyn zette de maximale voorsprong van 15 punten na ruim twee minuten spelen in de slotperiode op het bord, 55-40.

Gentson gaf zich echter nog niet gewonnen. Twee driepunters op rij van Marieke Versaevel brachten de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd, 57-53. Twee bommen op rij van Lisa Foucart en Lien Delmulle (67-54) legden de wedstrijd op twee minuten voor het einde in een beslissende plooi. Deerlijk controleerde en won verdiend. Door deze zege klimt Deerlijk op naar de zevende plaats.

Quarterstanden: 19-14/34-24/51-38/67-55

Speelden: Poffyn 10, Bauters 1, Storme 16, Degels 2, Delmulle 6, Capoen 3, Kapenga, Raman 5, Snauwaert 10, Lemmens, Naessens 6, Foucart 8.