Dynamite Deerlijk bekert probleemloos verder na ruime zege in Ieper

Verstraete (Blue Cats, blauw) schermt de bal af voor Capoen (Deerlijk). © EF

Topklasser Dynamite Deerlijk zette woensdagavond in de achtste finale van de Beker van België Blue Cats Ieper eenvoudig opzij. Het werd 57-104.

Ieper, dat de partij aanvatte met een bonus van vijf punten, kwam in de eerste periode vlot tot scoren en bleef in het spoor van de bezoeksters. Via een bom van Vandenbilcke stond het 23-20 na tien minuten spelen. In de tweede periode schakelde Deerlijk een versnelling hoger. Céline Lemmens en Lien Delmulle namen hun ploeg op sleeptouw en de achterstand werd al vlug omgezet in een voorsprong van 14 punten. Margot Deneve zorgde voor de 32-44-ruststand.

Na de break ging Dynamite op haar elan door. Ieper wist van geen hout pijlen maken en incasseerde een 0-20. Het was zes minuten wachten in de derde periode op de eerste Ieperse score. Toen stond de dertiger al op het bord: 35-67. Deneve zorgde voor het enige Ieperse hoogtepunt door vier punten op rij te scoren voor de thuisploeg: 43-81 na 30 minuten. In de slotperiode was het enkel wachten op de ‘century’ die Silke Storme met een driepunter voor haar rekening nam. Ieper was een maatje te klein voor een vlot scorend Deerlijk.

(ELD)

Quarterstanden: 23-20/32-44/43-81/57-104.

Ieper: Vandenbilcke 18 (6×3), Vankeirsbilck 3, Deneker, Demeulenaere, Verstraete, Vanacker 10, Breughe 8, Vanysakker 2, Mestdagh 2 , Deneve 9.

Deerlijk: Poffyn 2, Bauters 8, Storme 19, Degels 4, Delmulle 17, Capoen 19, Raman 6, Lemmens 25 (5×3), Mukeba 4, Foucart.