DS Waregem zet Dynamite Deerlijk vlot opzij

Marjorie Carpreaux maakte 20 punten en gaf 6 assists. © foto EL

In Top Division Women 1 nam Declercq Stortbeton Waregem vlot de maat van buur Dynamite Deerlijk. Het werd 84-53.

Waregem begon het best aan de partij: 12-2. De bezoekers hapten naar adem en kwamen nauwelijks tot scoren. DS stoomde door naar 24-9 na 10 minuten. Ook in deel twee bleef de thuisploeg baas. Via een driepunter van Eva Devliegher stond de twintiger (39-19) op het bord op met nog drie minuten voor de rust. Na de break bleef Deerlijk stevig weerwerk bieden en sloot de derde periode (20-21) winnend af. Onder impuls van Carpreaux schakelde DS een tempo hoger en dreef zijn bonus op tot 82-50. Celine Lemmens mocht met een bom de 84-53 eindstand op het bord zetten. Waregem komt door deze overwinning op de tweede plaats. Deerlijk blijft zevende.