DS Waregem wint vlot op veld van Sparta Laarne

Declercq Stortbeton Waregem omzeilde zaterdagavond met Upkot Sparta Laarne een verraderlijke klip. Het won met 64-79.

Waregem met slechts vijf fanion speelsters op het wedstrijdblad begon moeizaam aan de partij. Ellen Destoop (ex-Waregem) opende met twee scores, 4-0. Een enthousiaste thuisploeg bleef vlot in het spoor, 15-15. De Amerikaanse Michala Johnson bracht haar ploeg voor het eerst op voorsprong na 10 minuten spelen, 15-17. Ook in de tweede periode kregen we een gelijk opgaande partij te zien. Miete Celus knalde met een driepunter de 38-40 ruststand op het bord. Destoop bracht Laarne met 45-44 voor het laatst op voorsprong. Onder impuls van Lore Devos sloeg DS een eerste kloofje, 51-59. Johnson zette de maximale voorsprong van 14 punten in de derde periode op het bord met nog één minuut te spelen. Laarne milderde nog tot 55-65 na dertig minuten. Het vat van de thuisploeg bleek in de slotperiode leeg waardoor de voorsprong uitgroeide tot 18 punten via een driepunter van Devos, 59-77. Waregem speelde de partij speelde de partij volwassen uit. Eindstand 64-79.

Quarterstanden: 15-17/38-40/55-65/64-79.

Speelden: Verelst 3, Celus 20, Devos 17, S. Devliegher 14, Johnson 23, Bogaert 2, Marcou, Leclercq, Van den Broucke.