DS Waregem wint overbodige wedstrijd tegen Monceau

Declercq Stortbeton Waregem won op eigen veld van Royal Spirou Monceau. In een weinig hoogstaande partij werd het 60-51.

Waregem begon het best aan de partij, maar vond moeilijk de weg naar de ring, 12-6 na tien minuten. In de tweede periode vergrootte de thuisploeg zijn voorsprong tot 15 punten aan de rust. DS kwam aarzelend uit de kleedkamer en slaagde erin om amper twee punten in acht minuten te scoren waardoor de bezoekers terug kwamen tot op zes punten, 35-29. Waregem bleef aanmodderen en bij het ingaan van de slotperiode bedroeg het verschil amper zeven punten, 41-34. De thuisploeg speelde een versnelling hoger en de voorsprong liep op tot 14 punten met nog negen minuten te spelen. Monceau beet van zich af, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Waregem, dat al langer zeker was van de tweede plaats, gaat volgende week zondag op bezoek bij Tulikivi Deerlijk. (EL)

Quarterstanden: 12-6/33-18/41-34/60-51

Speelden: Meylemans 6, Celus 5, Lemmens 2, Dowdell 13, Bettonvil 9, Capoen 3, Breughe, Gaspar 10, Devliegher 6, Bennett 6.