DS Waregem verslaat Kangoeroes Willebroek

In Top Division Women 1 trok Declercq Stortbeton Waregem in zijn inhaalwedstrijd tegen Kangoeroes Basket Willebroek aan het langste eind. Het werd 72-58.

De bezoekers begonnen het best aan de partij, 4-10. Een time-out van coach Jan Callewaert deed het spelbeeld al vlug kantelen. Waregem zette daar een 13-0 tegenover. In de tweede periode ging de thuisploeg op zijn elan door en kwam via de Amerikaanse Shanavia Dowdell 23-12 voor. Tot aan de rust kon deze voorsprong vastgehouden worden, 34-22. In de derde periode kwam DS onder impuls van Lara Gaspar maximaal 15 punten voor 47-32.

Willebroek was echter nog niet volledig uitgeteld en vocht terug tot 49-40 na dertig minuten spelen. De Kangoeroes geloofden terug in hun kansen en met nog ruim drie minuten op de klok stond het 62-58. Zeven punten op rij van Dowdell drukten die hoop al vlug terug de kop in. Miete Celus mocht de 72-58 eindstand op het bord zetten. Waregem heeft nog één zege nodig om zeker te zijn van de tweede plaats in de reguliere competitie. De kans op een confrontatie tegen Dynamite Deerlijk in de play-offs wordt steeds groter.