DS Waregem verplettert Jeugd Gentson

Jasmina Rosseel

Declercq Stortbeton Waregem kende geen enkele moeite met staartploeg Jeugd Gentson. Het werd 42-81.

Gentson opende de score via Lentacker met een bom. De Amerikaanse Shanavia Dowdell antwoorde meteen met eveneens een driepunter. Vanaf dan nam DS De bovenhand en via LaToya Drake stond de stand op 13-24 na 10 minuten spelen. Defensief staken de bezoekers een tandje bij en al vlug liep de voorsprong op tot 26 punten. Ook na de rust was geen kruit gewassen tegen dit Waregem. Eva Devliegher mocht na een collectief sterke prestatie de eindstand op het bord zetten, 42-81. Zaterdag staat het burenduel tegen Tulikivi Deerlijk in De Treffer geprogrammeerd.

Quarterstanden: 13-24/20-46/35-62/42-81.

Speelden: Rosseel 6, Celus 19, Dowdell 18, Gaspar 4, S. Devliegher, Nauwelaers 8, Lemmens 9, Drake 8, Capoen 5, E. Devliegher 4.