DS Waregem smeert Jeugd Gentson dertiger aan de broek

In de hoogste afdeling van het damesbasketbal kende Declercq Stortbeton geen genade met BBC Jeugd Gentson. Het werd 75-45 na een zoutloze partij die al in de beginfase in zijn beslissende plooi lag.

DS Waregem moest het nog steeds stellen zonder Inge Meylemans, maar ondervond daar weinig last van. De thuisploeg greep zijn tegenstander onmiddellijk naar de keel (13-3) en stoomde door naar 23-9 na tien minuten. In de tweede periode kregen we hetzelfde spelbeeld. Waregem domineerde en roteerde dan al tegen Gentson dat amper aan scoren toe kwam, 35-16 ruststand. Na vijf minuten spelen in de tweede helft zette de Amerikaanse Shanavia Dowdell voor het eerst de dertiger op het bord vanop de vrijworplijn, 48-18. DS kreeg nog maximaal 35 punten bonus. Gentson was niet bij machte om daar nog iets tegenover te stellen waardoor de dertigpuntenkloof behouden bleef. Eenvoudige zege voor Waregem dat zich in de top drie blijft handhaven. Vrijdagavond gaat het op bezoek bij CEP Fleurus.

Quarterstanden: 23-9/35-19/61-31/75-45

Speelden: Vankeirsbilck, Lecompte, Celus 8, Lemmens 6, Dowdell 15, Bettonvil 14, Capoen 2, Breughe 2, Gaspar 4, Devliegher 10, Bennett 14.