DS Waregem simpel voorbij hekkensluiter Pepinster

Eva Devliegher in duel met Alicia Barache van Pepinster. © ELD

In de hoogste klasse van het damesbasketbal kende Declercq Stortbeton Waregem weinig moeite met RBC Verviers Pepinster. Het werd 62-85.

Verviers begon het best aan de partij: 13-7 na 5 minuten. Saar Bogaert bracht de stand terug in evenwicht (13-13). Opnieuw Bogaert bracht DS definitief op voorsprong: 17-18. Onder impuls van Miete Celus stoomden de bezoekers door naar 27-40 aan de rust.

Q Wallace opende de tweede helft met een bom. Het sein voor de dames van coach Callewaert om door te duwen. Na amper 1’50 ver stond de twintiger reeds op het bord: 27-47. Die bonus dikte aan tot 24 eenheden na driekwart spelen: 44-68. Een voorsprong die ook in de slotperiode overeind bleef. Door deze zege spring Waregem over Belfius Namur Capitale naar de vierde plaats.