DS Waregem probleemloos voorbij Luik

Sien Devliegher gaat hier voorbij Betty Mununga

DS Waregem won makkelijk van Luik. Declercq Stortbeton Waregem nam in de tweede helft ruim afstand van de Liège Panthers. Het werd 60-84.

Waregem botste in de openingsperiode tegen een agressieve thuisploeg die volop zijn kans ging. Het werd al snel 20-15. Via Miete Celus herstelden de bezoekers het evenwicht (27-27). Luik bleek echter een taaie klant te zijn en ging met een bonus van twee punten rusten. De stand voor de rust was 36-34.

Na de pauze tapte DS uit een ander vaatje. De scoringsmachine sloeg aan en tegen het einde van de derde periode stond reeds een ruime kloof op het bord: 53-65. In de slotperiode stoomde Waregem door tot 55-74, na twee minuten spelen. De dames van coach Marc Foucart controleerden het verdere gebeuren en Lara Gaspar mocht de 60-84 eindstand op het bord zetten.

Goede generale repetitie voor het drieluik Belfius Namen dat staat te wachten. Woensdag staat de heenwedstijd voor de Belgische beker op het programma. Drie dagen later kijken beide ploegen elkaar terug in de ogen in competitieverband en op 10 februari staat de terugwedstrijd geprogrammeerd.

Quarterstanden: 20-15/36-34/53-65/60-84