DS Waregem probleemloos voorbij Gentson

Jana Raman. (Foto EL)

Damesbasketbalclub Declercq Stortbeton Waregem nam in De Treffer vlot de maat van Jeugd Gentson. Het werd 90-63.

DS Waregem, zonder de geblesseerde Sien Devliegher, maakte meteen zijn intenties duidelijk, 17-3. Gentson was op achtervolgen aangewezen en kwam geen stap dichter. Via zijn Amerikaanse speelsters Dowdell en Jones, beiden goed voor 13 punten in de eerste helft, stoomde Waregem door naar 50-28 aan de rust. De thuisploeg ging ook na de koffie stevig door en nam een voorsprong van maximaal 30 punten, 70-40. In de slotperiode was het vooral Maja Vucurovic (18 punten) die haar puntentotaal nog wat aandikte. Eindstand: 90-63. Een makkelijke zege voor Waregem, dat zo stevig op de derde plaats blijft.

Quarterstanden: 27-16/50-28/70-42/90-63.

Speelden: Meylemans 2, Raman 9, Celus 11, Delmulle 5, Dowdell 20, Vucurovic 18, Capoen 2, Jones 13, Deyaert 10.