DS Waregem plooit pas in slotfase tegen landskampioen Castors Braine

Sien Devliegher in duel met Grzesinski en Steinberga. © ELD
Redactie KW

In Top Division van het damesbasketbal maakte Declercq Stortbeton Waregem het landskampioen en bekerwinnaar Castors Braine knap lastig. Pas in de slotminuten moest het de duimen leggen na een sterke prestatie. Het werd 85-94.

Waregem, dat het moest stellen zonder zijn Letse sterkhouder Ance Aizsila, begon in overdrive aan de partij. Het overklaste de Walen en sloot de eerste periode af met 27-15-cijfers. Lang stond die kloof echter niet op het bord. Na vier minuten spelen in de tweede periode was alles te herdoen: 31-31. Beide ploegen scoorden om beurt en bleven dus ook zij aan zij tot aan de rust, 46-44.

Tweede helft

Na de koffie kregen we het zelfde spelbeeld. Het opgekomen publiek kreeg een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld waarin vlot gescoord werd. Deel drie werd afgesloten met 71-73. Met nog vijf minuten op de klok en een 83-82 tussenstand bracht Belgian Cat Antonia Delaere haar ploeg definitief op voorsprong. Waregem, slechts met zes basisspeelsters, was moegestreden (2-12) en moest uiteindelijk eervol het hoofd buigen.

(ELD – foto ELD)

Quarterstanden: 27-15/46-44/71-73/85-94

Speelden: S. Devliegher 20, Wallace 21, Celus 19, Bogaert 4, Gaspar 10, E. Devliegher 11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier