DS Waregem plaatst zich voor halve finale play-offs

In de Top Division Women 1 heeft Declercq Stortbeton Waregem zich in twee wedstrijden geplaatst voor de halve finale ten nadele van de Liège Panthers. Het werd 57-72.

Shanavia Dowdell opende de score voor de bezoekers. Tot 10-9 bleven de Panthers in het spoor van DS maar via Miete Celus stond het 17-26 na tien minuten. In deel twee kwamen beide ploegen meer dan drie minuten niet tot scoren. La Toya Drake opende de score (17-28) en zette daarmee een maximale voorsprong in de eerste helft op het bord. De onvermijdelijke Laura Henket ook al sterk in de eerste wedstrijd met 28 punten bracht de thuisploeg echter terug tot op 28-36 aan de rust.

Ook na de break bleef Henket een gesel voor de Waregemse verdediging. Luik geloofde terug in zijn kansen en Manon Descamps bracht de Walen terug tot op 42-45 met een driepunter. Een time-out bracht voor de bezoekers soelaas. Vier minuten later bedroeg hun bonus 15 punten (44-59). In de slotperiode bracht Dowdell DS maximaal 17 punten voor na 5.51 spelen, 51-68. Een collectief sterk Waregem kwam daarna niet meer in gevaar. Eindstand 57-72. Waregem klaart de klus in twee wedstrijden wat de gelegenheid bied om zich optimaal voor te bereiden op de halve finale tegen Belfius Namur Capitale.