DS Waregem pakt volle buit in Gent

Sien Devliegher gaat voorbij drie verdedigers van Gentson.

In Top Division Women 1 pakte Declercq Stortbeton Waregem zonder energie te verspelen de zege tegen Jeugd Gentson. Het werd 62-85.

Waregem begon in overdrive en stond na drie minuten 2-18 voor onder impuls van de Amerikaanse Michala Johnson. Gentson liet echter niet begaan en herleidde de kloof naar 12-20. Zes punten op rij van Belgian Cat Marjorie Carpreaux brachten de stand op 16-26 na 10 minuten. Waregem drukte door in de tweede periode. Sien Devliegher zette met een bom de twintiger op het bord 26-48. Lara Gaspar bracht de score met zes punten op rij naar 29-56. De thuisploeg milderde naar 33-56 aan de rust.

Maximumvoorsprong van 27 punten

In de tweede helft kwam DS maximaal 27 punten voor via Sien Devliegher. Er werd lustig geroteerd waardoor Gentson wat van zijn achterstand kon afknabbelen, 49-67 na 30 minuten. In een overbodige slotperiode behield Waregem zijn ruime bonus. Miete Celus mocht de 62-85 eindstand op het bord zetten. Waregem blijft tweede en neemt het volgende week op tegen Namen de vierde in de stand.

Quarterstanden: 16-26/33-56/49-67/62-85

Speelden: Verelst 6, Celus 11, Carpreaux 14, Bogaert, Devos, Gaspar 13, S. Devliegher 11, E. Devliegher, Johnson 22, Dowdell 8.