DS Waregem op schitterende wijze voorbij Belfius Namen

© Foto ELD

In de halve finale van de play-offs in de Top Division Women 1 bracht Delercq Stortbeton Waregem zijn eerste wedstrijd tot een goed einde. Tegen profteam en tevens bekerwinnaar Belfius Namur Capitale won het oververdiend met 87-79.

Waregem ging verschroeiend van start. Via de afscheidnemende Jasmina Rosseel (3×3) en een sublieme Miete Celus stond het al 27-14 na tien minuten. Namen was niet van slag en kwam onder impuls van Djenebou Sissoko terug tot op 31-25 halverwege de tweede periode. De thuisploeg bleef echter collectief sterk verdedigen en zag zijn bonus opnieuw groeien tot 14 punten aan de rust, 44-30. Ook na de break ging DS op zijn elan door. Via hun sterk acterende Amerikaanse speelster Shanavia Dowdell bleef de voorsprong rond de 10 punten schommelen. Ook in de slotperiode bleven de dames van Waregem overeind. Een slotoffensief kwam er nog van Namen. De Walen kwamen nog even terug tot op 5 punten, maar DS speelde de partij volwassen uit: 87-79. Door deze overwinning staat Waregem op één winst van de finale. Afspraak voor wedstrijd twee woensdag in Namen. (ELD)

Quarterstanden: 27-14/44-30/67-56/87-79.

Waregem: Rosseel 19, Nauwelaers, Celus 15, Dowdell 23 (12 rebounds), Gaspar 7, S. Devliegher 12, E. Devliegher 2.

Namen: Deneil 3, Miljkovic 16, Sissoko 24, Delaere 5, Traore 22, Polusna, Lefevre, Baggio 2, Mayombo 7.