DS Waregem onderuit tegen Kangoeroes Willebroek

In de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs verloor Declercq Stortbeton Waregem op eigen veld van Kangoeroes Basket Willebroek. Het werd 66-71.

Waregem verscheen aan de opworp zonder de geschorste Marjorie Carpréaux. Beide ploegen wisselden in de openingsperiode de scores af. Willebroek kon toch via de Amerikaanse Starling met drie punten bonus de tweede periode in, 15-18. Ook daarin bleven de nummers twee en drie uit de reguliere competitie lange tijd aan elkaar gewaagd. Ex-Waregem speelster Jana Raman zorgde echter voor de 26-35 ruststand. DS kwam het best uit de kleedkamer en herleidde de kloof tot drie punten via Lara Gaspar, 36-39. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en diepten hun voorsprong terug uit tot 36-45. Vier punten op rij van An-Katrien Nauwelaers brachten de bordjes twee minuten later terug in evenwicht 45-45. Willebroek scoorde nog twee keer in de derde periode waardoor Waregem met 45-49-cijfers de slotperiode inging. Tot 50-51 en met nog zeven minuten op de klok bleef de thuisploeg in het spoor van de Kangoeroes. In de slotminuten kon de wedstrijd nog alle kanten uit maar een onmondig DS moest uiteindelijk de verdiende zege aan Willebroek laten. Zaterdag volgt de terugwedstrijd waarin Waregem vol aan de bak moet wil het zijn tweede finale van het seizoen spelen.

Quarterstanden: 15-18/26-35/45-49/66-71.

Speelden: Nauwelaers 5, Verelst, Celus 2, Devos 4, Gaspar 6, S. Devliegher 13, E. Devliegher 4, Johnson 12, Dowdell 20.