DS Waregem onderuit in slotfase tegen Kangoeroes Willebroek

Damesbasketbalclub Declercq Stortbeton Waregem is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de beker van België.

Op het veld van Kangoeroes Willebroek ging het in de slotperiode de boot in. Het werd 84-77.

Lara Gaspar

Waregem, zonder Ann Schyvens, begon heel gretig aan de partij en sloeg al meteen een 18 puntenkloof na tienminuten, 14-32. Willebroek was niet onder de indruk en kwam op kousenvoeten terug in de wedstrijd. Shanavia Dowdell (23 punten in de eerste helft) moest met een enkelblessure even het strijdtoneel verlaten maar kon even later weliswaar op halve kracht verder. Ruststand 43-50. Na de koffie bleven beide ploegen in elkaars buurt. Waregem behield bij het ingaan van de slotperiode nog 4 punten voorsprong, 64-68. Enkel via Lara Gaspar (22 punten) konden de bezoekers nog wat weerwerk bieden. Met nog zeven minuten te spelen en een 70-70 stand ging het licht voor DS Waregem volledig uit. Willebroek kon via Anke Demondt en La Toya Drake (23 p) nog een zevenpunten kloof slaan, 84-77 eindstand. Meteen het einde van het bekeravontuur voor Waregem. Zaterdag staat alweer een wedstrijd op het programma in competitieverband. In De Treffer ontvangt het de Liège Panthers.