DS Waregem niet voorbij Castor Braine in Bekerfinale

Shanavia Dowdell kon met haar 25 punten en 11 rebounds de nederlaag niet verhinderen. © ELD

Declercq Stortbeton Waregem is er niet in geslaagd om voor de vierde keer de Beker van België te winnen. Tegen Mithra Castors Braine werd het 67-95.

Waregem, dat vol goede voornemens de partij aanvatte, botste meteen op een gretig Braine. Onder impuls van zijn Amerikaanse speelsters Kaleah Copper en Celeste Trahan-Davis bouwde Castors zijn voorsprong uit tot 15-28 na 10 minuten. DS herstelde het evenwicht in de tweede periode (17-13) maar stond halfweg 32-41 in het krijt.

De bezoekers grepen na de rust de West-Vlamingen meteen bij de keel (0-8). Na 25 minuten spelen stond de twintiger op het bord. Onder impuls van de Amerikaanse Shanavia Dowdell knabbelde Waregem enkele punten van zijn achterstand af, 53-69. In de slotperiode waren de Walen oppermachtig en dikten hun bonus nog aan tot een dertiger.

Waregem beperkte nog de schade nog maar kon geen roet meer in het eten strooien. Eindstand 67-95. Verdienstelijke partij van de troepen van coach Jan Callewaert die zaterdag in de eerste ronde van de play-offs Dynamite Deerlijk partij heeft in De Treffer.