DS Waregem niet voorbij Belfius Namen

Damesbasketbalclub Declercq Stortbeton Waregem kon zijn stunt van vorig weekend niet herhalen toen het met 61-66 ging winnen in Namen. Het trok deze keer aan het kortste eind, 66-72.

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd (5-4 na 6 minuten) en hielden elkaar in de tiende minuut in evenwicht, 12-13. Namen nam in de tweede periode een blits start (1-12) en nam al vlug 15 punten voorsprong (15-30). Waregem kon tegen de rust aan nog milderen, 24-32. Na de rust hielden de bezoekers hun voorsprong om en bij de 10 punten. Enkel Shanavia Dowdell was bij de thuisploeg goed op dreef met 22 punten. In de slotperiode kwam de thuisploeg nog flink opzetten maar kwam finaal te laat. Vooral de afwerking (20 op 60) bleef ondermaats bij DS. Woensdag volgt de beslissende wedstrijd in en tegen Namen.

Quarterstanden: 12-13/24-32/45-58/66-72

Speelden: Meylemans 10, Raman 5, Celus 8, Dowdell 22, Vucurovic 4, Jones 4, Devliegher 5, Deyaert 8.