DS Waregem niet opgewassen tegen landskampioen Castors Braine

© foto ELD

In Top Division bij de dames trok Declercq Stortbeton Waregem zoals verwacht aan het kortste eind tegen Mithra Castors Braine. Het werd 94-69.

Waregem begon het best aan de partij. Miete Celus opende met een driepunter gevolgd door een veldscore, 0-5. Braine herstelde het evenwicht maar had daar 5 minuten voor nodig. Via Lara Gaspar bleven de bordjes in evenwicht met nog 2 minuten in de eerste periode, 13-13. Ex-Waregemspeelster Marjorie Carpréaux bracht de Walen op voorsprong met 4 punten op rij. Het sein om door te drukken. 23-15 na 10 minuten. In de tweede periode was het Sien Devliegher die voor DS de schade in haar eentje beperkte. 45-36 halfweg. Na de rust vergrootte Braine zijn voorsprong tot 18 punten na driekwart spelen. Een moegestreden zevenkoppige Waregemse formatie zag zijn achterstand nog aandikken tot 25 punten. Eindstand 94-69.

Quarterstanden: 23-15/45-36/66-48/94-69.

Speelden: Aiszila 11, Celus 15, Gaspar 19, S. Devliegher 17, Wallace 2, Bogaert 2, E. Devliegher 3.