DS Waregem na de rust voorbij Charleroi

Lara Gaspar was goed voor 23 punten. (Foto ELD) © (Foto ELD)

In de Top Division van het damesbasketbal boekte Declercq Stortbeton Waregem zijn zevende zege van het seizoen. Tegen Spirou Ladies Charleroi werd het 69-45.

Waregem begon de partij met slechts zeven namen op het wedstrijdblad. De dames van coach Jan Callewaert vatten de partij heel gretig aan (10-3) maar lieten de bezoekende dames terug komen tot 15-14. Via een bom van Miete Celus stond het 18-14 na 10 minuten spelen. Spirou nam in de tweede periode het voortouw en kwam onder impuls van Radic op voorsprong, 24-26. Tot aan de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Ance Aizsila liet de 29-27 ruststand optekenen.

De koffie deed DS blijkbaar goed want het tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. De defensieve teugels werden aangespannen en de weg naar de ring werd vlot gevonden. Lara Gaspar was heer en meester onder de borden en stuwde haar ploeg naar een 54-38 voorsprong na driekwart spelen. Ook in de slotperiode kregen we een collectief sterk DS te zien die zijn voorsprong uitbouwde tot een twintiger. Charleroi liet nog amper zeven punten optekenen. Eindstand 69-45. Door deze zege klimt Waregem op naar de derde plaats.

Volgende week zondag staat de topper in en tegen Kangoeroes Willebroek, de tweede in de stand, op het programma.

Quarterstanden: 18-14, 29-27, 54-38, 69-45

Speelden: Aizsila 17, Wallace 13, Celus 8, Bogaert, Gaspar 23, S. Devliegher 3, E. Devliegher 5.