DS Waregem met het kleinste verschil onderuit tegen Willebroek

In de heenwedstrijd van de halve finale in de Beker van België verloor Declercq Stortbeton Waregem met 81-82 van Kangoeroes Willebroek.

De bezoekers begonnen het best aan de partij (7-14) en stoomden door naar 13-22 na 10 minuten. Waregem herstelde het evenwicht en kwam via Lore Devos voor het eerst op voorsprong, 30-28. Een sterk Willebroek plaatste een 0-10 en diepte zijn voorsprong terug uit tot 36-45 aan de rust. DS kwam gretig uit de kleedkamer en boog zijn achterstand opnieuw om tot 54-53. De Kangoeroes plaatsten op hun beurt een tussenspurt, 56-62. In de slotperiode bleven beide teams aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen duimbreed toe tot de slotseconden. Vanop de vrijworplijn werd het pleit beslecht in het voordeel van Willebroek. De terugwedstrijd op het veld van Willebroek is voor 22 februari.

Quarterstanden: 13-22, 36-45, 63-66 en 81-82

Waregem: Celus 16, Carpréaux 6, Devos 2, Gaspar 15, S. Devliegher 8, E. Devliegher 2, Johnson 12, Dowdell 20. (1×3)

Kangoeroes: O’Sullivan 2, Raman 8, Meylemans 13 (3×3), Goyvaerts 10, Smeets 2, Lauwers, Adams 24, Mcintyre 15, Sparling 8. (6×3)