DS Waregem met het kleinste verschil onderuit tegen Liége Panters

Mieke Celus werkt zich voorbij Natascha Doppee. © ELD

In Top Division Women 1 leed Declercq Stortbeton Waregem zijn tweede nederlaag van het seizoen. Tegen Liége Panters ging het na een prangende slotfase de boot in met 61-62.

Waregem begon desastreus aan zijn vijfde wedstrijd van het seizoen, 0-9. Miete Celus zorgde voor de eerste Waregemse punten met een bom. Het sein voor DS om terug in de wedstrijd te sluipen. 13-14 na tien minuten. Liége schoot het best uit de startblokken in de tweede periode en sloeg een eerste kloofje, 18-27. Een ondermaats afwerkingspercentage (28%) van de thuisploeg zorgde voor de 27-33 ruststand.

Na de koffie bleef DS zijn tanden stuk bijten op een jonge en gretige Waalse formatie. Toch kwam het via Lara Gaspar voor het eerst op voorsprong (42-41) na ruim 5 minuten spelen. Lang bleef die voorsprong niet op het bord. Via Doppee kwamen de Panters terug op voorsprong, 44-48 na driekwart spelen. In de slotperiode gingen beide ploegen zij aan zij de finale in, 55-55. Met nog één minuut op de klok knalde Jackie Nared met een driepunter DS op voorsprong, 60-59. Waregem leek op de zege af te stevenen tot Laura Henket voor de bezoekers de 61-62 op het bord zette met nog 5 seconden op de klok. Vreemd genoeg kwam er geen time-out meer en was de tweede nederlaag een feit. Koude douche voor de Zuid-West Vlamingen die volgende week zondag op het veld van Dynamite Deerlijk uit een ander vaatje zullen moeten tappen.