DS Waregem in slotfase onderuit tegen Sint-Katelijne Waver

Sien Devliegher gaat voorbij Heleen Nauwelaers. © EL

In de Top Division Women 1 leed Declercq Stortbeton Waregem zijn tweede nederlaag van het seizoen. Tegen Sint-Katelijne Waver werd het 68-74.

Waregem begon het best aan de partij, 9-5 na 5 minuten. Ook daarna stoomde het door tot 21-11 na de eerste periode. SKW hapte naar adem en zag Waregem uitlopen tot 16 punten aan de rust, 39-23. Waver kwam echter furieus uit de kleedkamer en kwam na goed drie minuten spelen in de tweede helft terug tot op drie punten, 40-37.

De bezoekers geloofden terug in hun kansen en gingen de slotperiode in met 55-50. Met nog 2.17 minuten te gaan kwam het voor het eerst op voorsprong via Mpoyi, 68-69. Waregem was niet meer instaat om nog te scoren. Leemans zette met een driepunter de eindstand op het bord, 68-74. Tweede nederlaag voor Waregem die een bonus van 16 punten nog uit handen gaf na de rust. 19 balverliezen lagen mee aan de basis.

Quarterstanden: 21-11/39-23/55-50/68-74

Speelden: Rosseel, Nauwelaers 3, Celus 9, Dowdell 23, Drake 11, Gaspar 12, S. Devliegher, E. Devliegher 7.