DS Waregem foutloos tegen DBC Houthalen

In de hoogste klasse van het damesbasketbal heeft Declercq Stortbeton Waregem de drie punten thuis gehouden. Tegen DBC houthalen werd het 78-42.

Waregem, nog altijd zonder de geblesseerde Inge Meylemans, begon heel gretig aan de wedstrijd en zette de bezoekers meteen onder druk (12-2) en stoomde door naar 20-7 na 10 minuten. Ook in de tweede periode kenden de troepen van coach Marc Foucart geen medelijden met Houthalen. Capoen zette de 38-21 ruststand op het bord. Na 7 minuten spelen in de tweede helft was het Miete Celus die de dertiger op de tabellen plaatste (56-26). Waregem, dat volop roteerde, ging op zijn elan verder en kwam maximaal 43 punten voor via een bom van Lemmens. De West-Vlamingen lieten de teugels nog wat vieren waardoor de bezoekers nog konden milderen. Makkelijke overwinning voor Waregem, dat derde blijft. Zaterdag ontvangt het Jeugd Gentson in De Treffer.

Quarterstanden: 20-7/38-21/62-29/78-42

Speelden: Lecompte, Celus 12, Lemmens 7, Dowdell 20, Bettonvil 11, Capoen 4, Breughe 8, Gaspar 7, Devliegher 7, Bennett 2.