Driepuntoverwinning van BC Oostende tegen Antwerp Giants

Mike Smith verdedigt op Kyle Gibson. © VDB

Met een 92-89-overwinning tegen Antwerp Giants beëindigt Oostende de reguliere competitie als eerste. De Zeekapiteins tellen vijf zeges meer dan Charleroi en Okapi, zes meer dan Limburg United en zeven meer dan Antwerp Giants.

Oostende kende defensief een moeilijke avond. De 51 Antwerpse punten voor de rust zeggen alles. “De Giants opteerden deze keer niet voor een bulldozerdefensie, maar voor een snelle vinnige ploeg met youngsters Schoepen en Marchant in de basis”, merkte sportief manager Philip Debaere op. Met drie loepzuivere driepunters zorgde Schoepen meteen voor een 6-17-voorsprong.

Salumu via de vrijworplijn en Djordjevic met afgemeten passen richting Boukichou zorgden voor een aanvallend Oostends antwoord: 26-28. De Giants liepen nog tot 30-38 weg, maar Djordjevic stuurde aardige assists naar Marelja en Gillet: 49-48.

Na de 50-51-rust werd het snel 53-53, maar de bezoekers bouwden een nieuwe kloof: 66-71. Katic hoorde zijn vijfde fout en Serron kreeg de elleboog van Waldow recht in de schouder geplant.

Bommen van Gibson en Gillet zorgden voor het kantelmoment: 82-81. In verdediging klikte het bij de bekerhouders ook en onder leiding van Djordjevic (23 punten uit 14 op 15 vrijworpen, 3 op 4 tweepunters, 1 op 1 bom, 3 rebounds en 6 assists) werd het 89-83. Dichter dan 92-89 naderden de bezoekers niet meer.