Drie op drie voor Oostkamp

Redactie KW

Na drie verliesmatchen in het begin van de competitie volgde nu al de derde overwinning op een rij voor de Merels. Tegen Melsele was het vooral in de openingsminuten spannend. Daarna trok de thuisploeg het laken snel en relatief makkelijk naar zich toe.

Oostkamp moest zonder Renzy Berquin aantreden, die wellicht tot de winterstop out is met een zware knieblessure, opgelopen na de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg Gistel/Oostende. Hij wordt komende woensdag geopereerd. De openingsscore was voor de boomlange Driessen, maar thuisspeler De Meulemeester gaf daarna zijn visitekaartje af met 11 punten op een rij. Bij 18-9 slopen enkele slordigheden in het spel van de thuisploeg, maar de Merels duwden telkens door op het ogenblik dat de bezoekers meenden te kunnen aansluiten.

Lichte paniek

Met een aangescherpte defensie liet de thuisploeg eerst na om de score uit te diepen. Er werd bijwijlen rommelig gespeeld, maar toen Simon Buysse enkele keren uithaalde, waren de Waaslanders helemaal van slag (44-25).

Melsele moest kort na de rust verder zonder zijn torens, die in foutenlast verkeerden, maar net dan keerden ze op kousenvoeten terug (59-52). Veel dichter kwamen ze echter niet. Door de strenge arbitrage werden beide ploegen veelvuldig naar de vrijworplijn gestuurd, waardoor de score uiteindelijk nog redelijk hoog opliep: 85-71.

Quarterstanden: 27-19/48-30/65-52/85-71.

Speelden: Sercu 1, Buysse 21, De Meulemeester 22, C. Berquin 9, Scheirs 10, Daveloose, Vande Walle 10, Meulebrouck, Marote, De Boysere, Veldeman 6, Maelegheer 6.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier