Drie op drie in Europa voor sterk BC Oostende

Halverwege de eerste poulefase vande FIBA Europe Cup blijft Telenet BC Oostende na een derde opeenvolgende overwinning de enige ongeslagen leider in groep C.

BCO vernietigde het Hongaarse Falco KC Szombathely met 91-62-cijfers.

Amper één kwart bood de leider in de Hongaarse competitie enig weerwerk. Daarna bliezen de Oostendenaars met snel en aantrekkelijk basketbal hun opponenten uit de arena. Het verschil in assists (29-10) is alleszeggend. Marnegrave deelde 8 doelgerichte passes uit, Djordjevic 7, Buza en Serron elk 4.Na een 16-19-achterstand stoomde Oostende via 25-19 en 40-25 vlot naar 44-32-cijfers halverwege het duel. Een 8-0-tik opende het derde wedstrijdschuifje. De twintiger stond op het bord en de match lag in zijn definitieve plooi. Topschutter Gillet overschreed in de 33ste minuut de grens van dertig punten verschil.

In de FIBA Europe Cup ontvangt Oostende volgende week woensdag de Italiaanse traditieclub Varese.