Dowdell loodst DS Waregem voorbij Liège Panthers

De meisjes van DS Waregem steunden op hun manier hun zieke coach Marc Foucart. © Foto ELD

DS Waregem heeft zijn eerste wedstrijd van de kwartfinale in de play-offs gewonnen. Tegen de Liège Panthers won het met 83-73.

In een emotioneel geladen partij, gecoacht door Hilde D’Hondt en geassisteerd door Tanja Popivoda, begon Waregem het best aan de partij, 5-0. Via Henket bleven de bezoekers echter aanklampen, 15-12. Via de Amerikaanse Shanavia Dowdell stond het 23-17 na 10 minuten. Onder impuls van een beresterke Laure Henket klom Luik zelfs na ruim 13 minuten spelen op voorsprong, 27-28. Via Miete Celus stond DS terug op voorsprong aan de rust, 36-33. Na de pauze was het vooral Shanavia Dowdell die de lakens uitdeelde bij de thuisploeg. Met 30 punten en 20 rebounds loodste ze de West-Vlamingen naar de zege. Belangrijke eerste winst voor Waregem. Woensdag staat de tweede wedstrijd in Luik op het programma. (ELD)

Quarterstanden: 23-17/36-33/61-55/83-73

Speelden: Rosseel 15 (5×3), Nauwelaers 2, Celus 12, Dowdell 30, Drake 7, Gaspar 9, S. Devliegher 4, E. Devliegher 4.