Dikke twintiger van BC Oostende tegen rivalen uit Charleroi

Vincent Kesteloot werkt zich voorbij het duo Scott Thomas en Alexandre Libert. © VDB
Redactie KW

In bloedvorm na zes zeges in zeven wedstrijden zakte Charleroi af naar de kust. Oostende gooide zijn dipje met slechts een overwinning op vier snel achter zich en klopte de grote rivaal met 88-63.

Na missers van Henry, Anderson en Kesteloot opende Djordjevic na een mooie drive de score: 2-0. Gorgemans, Henry en Libert realiseerden het eerste kloofje: 3-8 na 4’04”. Salumu en Kuridza reageerden naar 11-10. Na 15-12 bracht Anderson met een buzzer-bom de 17-18-cijfers op het bord. Buza opende de tweede beurt ook met een afstandsschot. Met een bijna-bom en een zuivere bom, telkens vanop de linkerflank, dwong Kesteloot vroeg in de vijftiende minuut bij 29-23 coach Lynch tot een time-out.

Djordjevic (na een opzettelijke fout van Libert), Buza (bom) en Myers (lekkere lay-up na assist van Schwartz) knutselden in 32 seconden een 7-0-rush in mekaar. De score was 36-25 en Lynch had dringend zijn tweede time-out aangevraagd. Met driepunters verbreedden Schwartz en Kesteloot het verschil tot vijftien eenheden aan 44-29. Kesteloot had er echt zin in want hij vlamde in de laatste minuut voor de rust nog een derde bom (49-33) door de Karolingische mand. Salumu legde met zijn tweede productie van de zaterdagavond de 51-36-rustcijfers vast. De Oostendenaars hadden in het tweede quarter tien assists (Schwartz en Djordjevic elk drie) uitgedeeld en 6 op 7 bommen gelanceerd.

Frustraties bij tegenpartij

De eerste minuut van het derde wedstrijdschijfje was niet eens weggetikt toen Djordjevic en Salumu al de twintiger (56-36) op het bord prikten. Henry en co trachtten de match te redden en naderden tot 57-45. Aan het halfuur bedroeg de voorsprong van Oostende één puntje minder dan halverwege de match: 66-52.

In de eerste minuut van het vierde luik hoorde Myers snel zijn vierde en vijfde fout na contacten met Katic en Delalic. Een letterlijke vingerwijzing kostte Katic een technische fout. Het publiek smulde van de frustraties bij de tegenstanders en de vloeiende acties bij de eigen spelers. Met nog 4 minuten op de klok nam Kuridza bij 77-59 alle twijfels weg over de naam van de winnaar. In 22 seconden tijd vlamden Djordjevic en Salumu elk een bom in de bezoekende mand. Anderson trachtte Salumu foutief te stoppen en hoorde zijn vijfde fout. Salumu benutte ook de extra vrij-worp zodat zijn productie een vierpunter werd: 84-61 en nog 2’53” te spelen. Lambrecht legde de 88-63-eindstand vast. Dario Gjergja had zijn team perfect op deze topper voorbereid.

(PR – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier