Dertien op dertien voor oppermachtig BC Oostende

© VDB
Redactie KW

Van spanning was in de topper tussen titelverdediger Oostende en uitdager Charleroi nauwelijks sprake. De Zeekapiteins controleerden de hele King Classic en wonnen met 83-63.

Het duel was amper vier minuten jong of de Oostendenaars leidden al met 15-2.

Na het eerste kwart, waarin Oostende 5 op 6 bommen scoorde, zette orkestleider Carlos Demey, verkleed als Kerstman, de eerste wave in. Vroeg in het tweede kwart kom het verschil al naar 28-10.

Na de rust (44-30) verliep het derde kwart van een bitsige klassieker wat moeilijker. Bij Oostende viel geen enkele tweepunter. Met een 0-9 hoopte Charleroi aan het halfuur (57-49) nog op een zege. Maar Djordjevic en Fieler boorden die gedachten met nieuwe driepunters meteen in het parket: 63-49. Op 4’36” van de buzzer schoof Salumu de twintiger (70-50) op het bord. Iets later driepunterde Salumu naar 73-50 en de sirtaki klonk bij dat maximaal verschil in de Versluys|Dôme.

Charleroi scoorde zijn veldkorven woensdagavond amper aan 36 %. “Zo win je nooit in Oostende”, besefte coach Brian Lynch. “De vijftien driepunters van Oostende zijn een schitterend aantal, bovendien aan 52 %. Oostende scoorde zelfs vijf bommen meer dan tweepunters. Ook mocht de thuisploeg 27 keer naar de vrijworplijn stappen, wij slechts twaalf keer”, gromde Lynch.

Coach Dario Gjergja wees vooral op de attitude van zijn spelers in eerste vier-en-een-halve maand van het seizoen. Zo staan de geelhemden met een ongeziene dertien op dertien ongeslagen aan de leiding.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier