Derby tegen Vlamvo voor Nel Deruytter en Katjes Ieper

Nel Deruytter. (Foto EF) © Foto EF
Redactie KW

Na een wedstrijdvrij weekend maakt Katjes Ieper zich op voor de thuismatch tegen de buren van Vlamvo Vlamertinge C. De 16-jarige Nel Deruytter hoopt alvast de drie punten thuis te houden.

Opposite Nel Deruytter kwam vorig seizoen nog uit voor de U15 en lijkt de stap naar de hoofdploeg goed te verteren. “Het is voor mij uiteraard een grote aanpassing”, geeft de Ieperse toe. “Ik ervaar het vooral als een positieve wending, want ik leer enorm veel bij. Niet alleen zijn de tegenstanders groter en sterker, het tempo ligt ook veel hoger. Ik voel me soms letterlijk vrij klein tegenover de andere speelsters.”

“In het begin van het seizoen was het nog wat zoeken en tasten, maar nu voel ik mij al vrij goed in mijn rol als opposite. Daar komen mijn passing en techniek het best tot hun recht, want van mijn kracht moet ik het voorlopig niet hebben. Ik probeer er wel aan te werken op training en dan vooral om mijn opslag wat steviger te laten worden.”

Ploeg samenhouden

Nel Deruytter en de Katjes nemen het zaterdag op tegen Vlamvo Vlamertinge C, ook een jonge ploeg. “Wij hebben misschien nog iets meer ervaring dan Vlamvo, waardoor we toch wel de drie punten moeten thuishouden. Vooral omdat we elkaar steeds beter vinden en we stilaan allemaal op onze beste positie worden uitgespeeld. We willen dit seizoen graag nog enkele mooie zeges boeken en dan is het hopen dat we onze ploeg kunnen samenhouden, zodat we volgend seizoen nog sterker voor de dag kunnen komen. Ik zie het alleszins volledig zitten en voel me heel goed in mijn vel bij de Katjes.” (TV)

Zaterdag 10 februari om 18 uur: Katjes Ieper – Vlamvo C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier