De reacties na de overwinning van Holstra Wevelgem tegen Kortrijk Sport

Holstra Wevelgem overrompelde Kortrijk in het begin van de wedstrijd. © VDB
Redactie KW

Voor Kortrijk werd het een frustrerende avond op bezoek bij Wevelgem. Holstra begon steviger aan de partij en liet de Kortrijkzanen nooit terug in de wedstrijd komen. “We evolueren verder in de goeie richting”, aldus Bram Verborgt (Holstra Wevelgem).

Guard Bram Verborgt van Holstra Wevelgem keek met voldoening terug op de match: “We zijn heel goed aan de match begonnen en kregen het wat moeilijk in het derde quarter, maar finaal liep het goed af. Iedereen had verwacht dat de inbreng van Jerome Vandenberghe nog beperkt zou zijn, aangezien hij amper een training met de tweede ploeg en gisterenavond een training met de One had gedaan. Toch slaagde hij erin om bijna 20 punten te scoren.”

Ervaren man Van De Keere

“De laatste vijf minuten haalde de coach hem eraf en dan was het mijn taak om de controle te blijven houden”, gaat Verborgt verder. “Zo’n scoorder ben ik zelf niet, de ploeg heeft me vooral aangetrokken om de lijnen uit te zetten en de bal af te leveren bij medespelers die beter geplaatst zijn. In de laatste minuten hebben we alles goed kunnen afronden. Chapeau ook voor Tom Van De Keere, die nog altijd speelt met zijn gekende intensiteit. Qua trainingen houdt hij het op twee keer per week. De rest compenseert hij wel met zijn pakken ervaring.”

“Knap is ook dat Lorenz Verbauwheede de extra kansen die hij kreeg in de periode dat Jerome geblesseerd was, in meer vertrouwen heeft omgezet. Hij heeft zijn snelheid en een serieus snel shot en dat is een goeie evolutie voor de ploeg”, aldus Bram Verborgt, die beroepshalve merchandizer is voor Coca-Cola in de Gentse contreien.

“Eerste helft catastrofaal”

Uit het verliezend kamp blikte Régis Strebelle terug: “We zitten wat in een moeilijke periode. Wat afwezigheden op training, voor mij persoonlijk door te veel werk. (Régis werkt aan de universiteit van Mons als hoofd van de dienst Communicatie en is daar verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen, nvdr). Het minder trainen laat zich voelen op de matchen op dit niveau. Gelukkig kon ik me in het derde quarter wat herpakken, maar de eerste wedstrijdhelft was voor de ploeg en zeker ook voor mezelf een regelrechte catastrofe.”

“In de rust is de coach kalm gebleven en hebben we afgesproken om meer collectief te spelen. Dat lukte ons wel om de kloof te dichten, maar Wevelgem heeft met Jerome Vandenberghe een – voor ons althans – heel vervelende speler lopen. Het is onwaarschijnlijk dat hij hier na zo’n lange periode terug op het veld komt en zo’n prestatie neerzet. We moeten de voorbereiding van de volgende matchen met meer toewijding kunnen doen, maar het werk gaat natuurlijk voor.”

“Komende week laat ik een medische ingreep doen aan mijn ogen, om dan geen bril meer te moeten dragen. Hopelijk zie ik daarna een heel stuk beter, zodat het scoren weer wat vlotter gaat”, grapt Régis.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier