Dario Gjergja (coach BC Oostende) : “Deze beker is voor Quentin Serron”

Dario Gjergja met Quentin Serron © BELGA
Redactie KW

Coach Dario Gjergja was de eerste om de champagneflessen te ontkurken na de match. Hij was in de wolken met de nieuwe bekerzege voor BC Oostende.

“Het was een wedstrijd zonder serieuze verdediging”, opende de Kroatische coach. “Hoe verklaar je anders de 50-47 aan de rust ? In de eerste helft moest ik ook veel wisselen door foutenlast. Veselin Petrovic speelde toen een belangrijke rol op een voor hem moeilijke positie.”

“Voor veel jonge spelers was dit een goeie leerschool. Marnegrave, Gillet, Ponitka, Echenique… speelde nog niet veel dergelijke matchen. Het zal hen beter maken. Jared Berggren maakte vandaag veel fouten, hopelijk leert hij daaruit. Idem voor Mateusz Ponitka. Hij liet Moors te gemakkelijk scoren, een tactische fout was aangewezen om zijn reeks van acht punten af te stoppen. Dat moet hij nog leren, dat is ervaring.”

“Ik ben vooral blij voor Quentin Serron. Door zijn blessures had hij het mentaal moeilijk dit seizoen. Hij had enkel problemen. We bleven hem steunen en nu wil ik hem op een voetstuk plaatsen. Deze trofee is vooral voor Serron.”

“Nu denk ik al aan de rest van het seizoen. In de komende tien dagen spelen we vier matchen, waarvan drie keer buitenshuis. Tegen Charleroi, Luik en Pepinster, geen gemakkelijke opdrachten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier