Daniel Goethals wordt head coach van Kangoeroes Basket Willebroek

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het is voor Daniel Goethals de eerste kans bij de groten in de Scooore Pro BasketballLeague. Hij heeft een overeenkomst met Kangoeroes Willebroek tot het einde van het seizoen 2014-15 mét een mogelijke optie naar volgend seizoen.

De 45-jarige Daniel Goethals is de nieuwe head-coach van Kangoeroes Basket Willebroek. Daniel Goethals was profspeler van 1988 tot 2004 en actief bij meerdere Belgische top-clubs zoals Oostende, Charleroi en Bergen in België en teams in Griekenland en Spanje. “Big Dan” Goethals speelde sinds 1990 eveneens 95 keer voor het nationale team.

Hij begon zijn coaching-carriere in 2005 en coachte in het verleden meestal de top van de damesploegen en is momenteel nog steeds coach van de Belgian Cats én coach in de nieuwe U21-competitie jongens bij AWBB. Daniel Goethals behaalde onder andere de vierde plaats op het wereldkampioenschap U17 bij de meisjes en coacht al jaren in Europese kampioenschappen en competities.

Hij behaalde tweemaal de zilveren medaille met de meisjes U16 op de Europese kampioenschappen in Tampere (Finland) en in Napels (Italië). De meertalige Goethals is tevens al jaren lesgever en coach bij de AWBB (jeugd-jongens) , TV-analist en

organisator van een basketbalkamp. (Foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier