Dames van Avanti klaar voor bekerderby tegen Blankenberge

Judith Van Craeymeersch

De dames van Avanti Brugge leden een dure nederlaag tegen Phantoms Rupel. Ze willen nu revanche in de bekermatch tegen Basket Blankenberge.

“Het was een moeilijke partij tegen Rupel, zeker in het begin”, stelt coach Eric Van Caeymeersch. “Na het eerste kwart stond het pas 11-10. Enkel in het tweede kwart ging het iets vlotter en konden we Rupel afhouden. Toen hadden we een kloofje van zeven punten (25-18). Maar de koffie is ons heel slecht bevallen. In minder dan anderhalve minuut kwamen de bezoekers langszij en namen ze een voorsprong. Ons vierde kwart was dan weer helemaal dramatisch. Aanvallend vielen we volledig stil en kregen we een lesje in efficiëntie. Op vier minuten van het einde stond het 45-56 en was het boeken toe. Wat een verschil met de heenwedstrijd in Boom, toen we wonnen met een kloof van twaalf punten. Maar er is niets verloren, het is alleen een beetje moeilijker geworden”, besluit hij.

Met 14 punten was Judith Van Craeymeersch de productiefste speelster van de Bruggelingen. “Deze nederlaag is heel hard aangekomen en hadden we ook totaal niet verwacht”, vertelt ze. “Onze tegenstrevers waren in de tweede helft en zeker in de laatste 10 minuten beter bij de les. Defensief stonden we plots nergens en onder de korf lukte ook niets meer.”

Op 10 maart volgt de cruciale wedstrijd op Kortrijk, die wel eens beslissend zou kunnen zijn voor de titelstrijd. “Eerst is er nog de bekerwedstrijd tegen Blankenberge en we zullen zeker niet op de feiten vooruitlopen. We bekijken het nu match per match en er is nog niets verloren. Op de voorlaatste speeldag ontvangt Kortrijk ook nog Rupel en onze volgende competitiewedstrijd is tegen Meetjesland. Dat zijn ook geen doetjes. Vorig seizoen hebben we er met duidelijke cijfers verloren. Binnenkort hervatten onze studenten de trainingen en hopelijk kunnen we snel weer een beroep doen op Fien Van Daele, die vorige week met een spierscheurtje in haar dij uitviel. Er liggen zeker nog spannende weken in het verschiet”, besluit Judith. (GD)

Zaterdag 10 februari om 18 uur: Blankenberge One Avanti One.