Dames BC Knokke-Heist staan knap vierde

Annelies Combes
Redactie KW

Met de vierde plek doet BC Knokke-Heist One het uitstekend in tweede landelijke dames A. Afgelopen zondag werd vlot de maat genomen van Gent-Oost Eagles met 67-84. De zussen Deblaere en Lise Braeckman zorgden voor 72 van de 84 punten. Wie niet tevreden was van haar prestatie was de 20-jarige Annelies Combes.

“Ik vond het niet mijn beste match”, zegt Annelies Combes. “Defensief hebben we te veel steken laten vallen. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op Melissa en Kimberly Deblaere. Het werd zelfs nog spannend in het vierde quarter toen Gent terugkwam tot op een zestal punten. Maar al bij al hebben we dit goed opgelost.”

Over het algemeen is Annelies wel tevreden over het seizoen. “Tweede landelijke ligt ons veel beter dan eerste. De sfeer is uitstekend in de groep en dat is wat telt voor mij. Ik ben blij dat ik terug ben bij Knokke na mijn uitstap bij KBOB. Ik moest enkele jaren in Oostende spelen tijdens mijn middelbaar, omdat er geen voldoende meisjes waren om een ploeg te vormen in Knokke. Toen lukte dit nog, maar gelukkig kan ik opnieuw terecht in mijn eigen stad. En driemaal trainen per week in Oostende combineren met mijn studies LO zou ook niet gaan.”

Wie wel tevreden was over de match was coach Meindert Delbecque. “We hebben een heel volwassen match gespeeld en zijn nooit in de problemen gekomen, zelfs niet toen ze op het einde terugkwamen tot op zes punten. Van in het begin hadden we de match in handen en in de tweede helft kon ik de meisjes die niet zoveel spelen de nodige speelminuten geven. Onze troefkaarten Kimberly, Melissa en Lise hebben het terug gedaan zoals iedere week en dat is plezant. Onze tegenstrevers weten het, maar ze kunnen er heel weinig tegenover stellen.”

Voor de titel komt Knokke niet meer in aanmerking, maar ze kunnen wel nog scherprechter spelen. Op de laatste speeldag krijgen ze Kortrijk op bezoek en bij winst zou de titel wel eens naar Avanti kunnen gaan. “Maar ik denk dat het Rupel zal worden. Zij zijn voor mij het sterkste team waartegen we uitgekomen zijn. Op 7 april spelen Kortrijk en Rupel nog tegen elkaar en daar wordt de titel beslist”, besluit de coach van BC Knokke-Heist One. (GD)

Zondag 25 maart om 11.30 uur: BC Knokke-Heist One BBC Houtem Two

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier