Dames B van K-BT Kortrijk doen goeie zaak met de winst op Diepenbeek

Redactie KW

De examenperiode is sowieso wat moeilijk voor ploegen als K-BTK B. Coach Veerle Segers bracht met een onuitgegeven team de uitmatch in Diepenbeek tot een goed einde. Daarmee kreeg het team wat ademruimte in de rangschikking.

“De voorbereiding op de match tegen Diepenbeek was allesbehalve ideaal”, opent coach Veerle Segers. “Gelukkig kon ik ook een paar meisjes van de U16 meenemen, maar meer kon ook niet, want zij hadden zelf een match in Kortrijk.” “Diepenbeek hield het spannend tot de rust, waarna we een sterk quarter speelden. Nohaila Msili deed een heel goeie job, niet enkel qua scoren, maar ook in de rebound. In de laatste vijf minuten kreeg Aurélie Vandesteene haar vijfde fout en toen ben ik zelf ingesprongen. Dat was vooral om het spel te vertragen, want jonge speelsters zijn vaak te veel geneigd de aanval te snel af te ronden. Aurélie kon dan de coaching overnemen. Samen met Elian Rysselinck, die uit enkele lange aanvallen nog kon scoren, hielden we in het laatste quarter alles onder controle.”

“Je ziet dat deze voor ons moeilijke competitie met verre verplaatsingen onze jonge ploeg veel ervaring oplevert. Onze hoop is dat de dames A kunnen promoveren, dan kunnen wij met de tweede ploeg terug in onze regio aantreden. We zijn nog niet safe, maar er is in elk geval een goede stap gezet richting behoud”, besluit Veerle, die de combinatie maakt van drie baskettende kinderen, werk voor de basketbalfederatie, coaching en wedstrijden. (SJK)

Zaterdag 13 januari om 18.30 uur: K-BTK B – Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier