Dames Avanti de boot in tegen Blue Cats Ieper in halve finale Beker van West-Vlaanderen

Een poging van Geeske Steijns met een aandachtige Eline Verbeest. Lara Vankeirsbilck probeert het shot te blokken. © GD

Het heeft niet mogen zijn voor de dames van Avanti Brugge. Blue Cats Ieper was zaterdagavond een maatje te groot voor de rood-witte formatie in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. Vandaag spelen Ieper en K-Basketteam Kortrijk de finale in ‘De lange Munte’. Kortrijk haalde het van KBOB.

Avanti genoot wel een voorgift van vijf punten en startte heel degelijk. Ze openden de wedstrijd met een 10-0 en het duurde wel drie minuten vooraleer Ieper de weg vond naar de korf. Maar langzaamaan werd de kloof toch gedicht en na 10 minuten stond het 16-17.

Vanaf het tweede kwart moest Avanti zijn meerdere erkennen in Ieper. Vooral onder de korf lukte het niet en Ieper wierp de ene bom na de andere binnen. Aan de rust stond het 25-41 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft vocht Avanti voor wat ze waard waren, maar Ieper miste niets en alles lukte. Fien Ost viel uit met vijf fouten en dat scheelde ook een slok op een borrel. Uiteindelijk werd het 46-68 voor Ieper, maar al bij al mag Avanti met opgeheven hoofd het veld verlaten na een schitterend seizoen. Ze werden vice-kampioen in tweede landelijke en volgend jaar mogen ze aantreden in eerste landelijke.