Crelan na 7 op 7 eerste keer onderuit

Bert Pinoy. © KDS
Redactie KW

Promovendus BC Crelan Kortrijk wou zijn start in tweede provinciale niet missen. Onder nieuwe coach Rudy Balcaen voegde het de daad bij het woord en overtrof het zijn stoutste verwachtingen. Na zeven speeldagen stond de ploeg ongeslagen aan de leiding, maar vorig weekend ging het voor de eerste keer mis. In Oostkamp Two verloor men met 68-47. Zaterdag komt Wielsbeke One op bezoek.

“Niemand binnen de club had durven hopen op een zeven om zeven om het seizoen te starten”, zegt Bert Pinoy. “Er is volgens mij ook geen eenduidige verklaring voor onze goede prestaties. Ik zie het als de combinatie van een ruime kern, extra versterkingen en de prima sfeer binnen het team. Iedereen is bereid om voor elkaar te werken. In Oostkamp verliep het afgelopen weekend niet zoals we het hadden gehoopt.”

Door blessures en afwezigheden was onze kern tot acht spelers uitgedund. We hadden veel problemen met hun zonepress, waardoor we heel wat balverlies leden. Na een desastreuze derde periode, waarin we slechts zes puntjes lieten optekenen, was het duidelijk dat we niet zouden winnen. In de laatste periode keerden we nog een beetje terug, maar de kloof was gemaakt.”

Stevige organisatie

In het tussenseizoen koos Crelan Kortrijk met Rudy Balcaen voor een nieuwe coach. “Rudy is een heel goede trainer, die zijn eigen visie heeft en hamert op een stevige organisatie in verdediging om van daaruit te vertrekken. Hij is heel direct naar de spelers toe en ligt goed in de groep. Hij behandelt iedereen evenwaardig en elke speler krijgt zijn kans.”

Zaterdagavond ontvangt BC Crelan Kortrijk in eigen huis Wielsbeke One. “Dat is een van de sterkere ploegen uit de reeks. Het wordt dus niet eenvoudig, maar na onze offday in Oostkamp is het een kans om ons te herpakken”, besluit de 29-jarige Wevelgemnaar. (BWL)

Zaterdag 28 oktober om 20.30 uur: BC Crelan Kortrijk – Bobcat Wielsbeke One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier