Combo-guard Jermaine Beal (ex-Pepinster) versterkt BC Oostende

Jermaine Beal is geen onbekende in het Belgische basketbal. De 1m91 lange Amerikaan speelde eerder voor Pepinster. © BELGA
Redactie KW

BC Telenet Oostende heeft met guard Jermaine Beal (29 jaar, 1m91) een contract tot het einde van dit seizen. Hij vervangt Niels Marnegrave, die geopereerd is aan de achillespees.

Oostende wil met het binnenhalen van Beal de blessure van Niels Marnegrave opvangen en de speelminuten van Dusan Djordjevic onder controle houden nu de belangrijkste maanden van de competitie eraan komen. Jermaine Beal is een combo-guard die eveneens steun kan geven op de shooting-guard-positie indien er zich daar een probleem zou voordoen zoals nu het geval is met de schouderblessure van Quentin Serron.

Beal is geen onbekende voor de Belgische competitie vermits hij in het seizoen 2011-2012 uitkwam voor Pepinster. De Amerikaan speelde de voorbije twee seizoenen in de Australische NBL voor de Perth Wildcats, waarmee hij zopas het kampioenschap heeft gewonnen. Hij wordt begin volgende week in Oostende verwacht.

Door de komst van Beal heeft Oostende een buitenlander teveel. Daarom beslist Oostende om de samenwerking met Aleksandar Marelja stop te zetten. Aleksandar kende door zijn knieblessure een moeilijk seizoen al kon hem het volledige jaar geen gebrek aan inzet verweten worden.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier