Coach Philip Mestdagh verwacht dat Belgian Cats nog progressie maken

© BELGA
Redactie KW

“Al toen we ons voor dit EK plaatsten, beseften we dat er heel wat ging veranderen”, stelde coach Philip Mestdagh, nadat zijn Belgian Cats Europees brons veroverden. “Het doel was om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en zo ervaring op te doen, maar de resultaten waren ruimschoots boven de verwachtingen.”

“We hebben in Praag zes wedstrijden op een hoog niveau gespeeld. Met het WK van volgend jaar in Spanje en de voorbereiding daarop hebben we nog zo’n wedstrijden in het vooruitzicht. In twee jaar tijd zullen de Belgische speelsters meer topwedstrijden gespeeld hebben dan de afgelopen tien jaar. Dat zal sowieso tot gevolg hebben dat het team nog progressie zal maken en de resultaten zullen volgen. We klimmen immers ook op de wereldranking en gaan bij de loting voor het EK 2019 in de eerste of tweede bokaal terechtkomen.”

De loting voor het EK 2019, dat in Letland en Servië plaatsvindt, wordt dinsdag 4 juli in het Duitse München uitgevoerd.

“We krijgen een enorme kans door naar het wereldkampioenschap te mogen. We gaan daar nog meer ervaring opdoen”, beaamde spelverdeelster Julie Vanloo. “Dit is fantastisch. We zijn een groep vrienden, het klikt en dat uit zich ook op het terrein. We hebben een goede mix van ervaring en jeugd. Dat maakte het verschil.”

“Dit in onbeschrijflijk”, reageerde Antonia Delaere. “In het vierde kwart stonden we 25 punten voor en beseften we dat we brons gingen pakken. We konden de wedstrijd al vierend uitspelen. Toen we naar hier afreisden had niemand dit durven dromen. De sterkte van dit team is dat we voor iedere bal vechten. En we hebben de ervaring van Ann (Wauters), het talent van Emma (Meesseman) en het scorend vermogen van Kim (Mestdagh). Alles is aanwezig in dit team.”

Net als de 24-jarige Meesseman maakten de 24-jarige Vanloo en de 22-jarige Delaere al deel uit van de Belgische teams die zilver veroverden op het EK U16 in 2009 en goud op het EK U18 in 2011.

(Belga – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier