Coach Melco Ieper One wil knalprestatie na twee nederlagen

Bruce Minne verwacht spannende partij tegen Gistel Oostende. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Melco Ieper One verloor in Top Division Men 1 met 72-65 van Gent Hawks One nadat het eerder die week de heenmatch in de halve finale van de Beker van Vlaanderen van datzelfde Gent had verloren. “We moeten nu onze rug rechten”, is coach Bruce Minne duidelijk.

Tegen Gent Hawks kon Melco in beide matchen geen vuist maken. Na een mindere start kwamen ze wel terug, maar de match naar zich toetrekken lukte telkens niet. Daarnaast moet de ploeg na zaterdag zijn sterkhouder Wim Dobbelaere een aantal weken missen. “Tijdens de match kwam Wim na een lay-up slecht neer”, opent coach Bruce Minne. “Daardoor sloeg hij zijn voet om. Zo moeten we hem nu voor vier tot zes weken missen.”

“Hopelijk kan hij op het einde van de competitie opnieuw spelen. Wim is een sterkhouder van de ploeg en in de play-offs gaan we hem echt nodig hebben. Nu is het aan andere spelers om zijn rol over te nemen. We moeten nu onze rug rechten. Het is geen schande om te verliezen van Gent. Ze zijn bezig aan een goede periode, maar we hadden natuurlijk liefst zelf gewonnen. Zaterdag moeten we deze opdoffer rechtzetten met een knalprestatie.”

Revanche

Dat wil Melco doen door zaterdag in eigen huis van Gistel Oostende One te winnen. Melco verloor dit seizoen wel al twee keer van de kustploeg. “Oostende draait voorlopig goed”, gaat Minne verder. “Met hun beperkte kern trainen ze mee met BCO. Daardoor trainen ze op het hoogste niveau, waardoor ze natuurlijk iedere match sterker worden. In oktober speelden we al tegen hen en verloren we met 15 punten, onze zwaarste nederlaag van het seizoen. Wij hebben de beste defence van onze reeks en zij hebben de beste offence. Het wordt afwachten, maar het belooft een spannende match te worden.”

Volgend seizoen is er geen plaats meer in de kern voor Ludovic Lambermont, Stan Leemans en Jorn Debrock

Daarnaast kwam de ploeg ook met ander nieuws naar buiten. Voor volgend seizoen is er geen plaats meer in de kern voor Ludovic Lambermont, Stan Leemans en Jorn Debrock. “Laat me duidelijk stellen dat het om een louter sportieve beslissing gaat”, vervolgt Minne. “Stan is niet van de regio en in zijn plaats kunnen we twee regionale talenten een kans geven. Ludovic daarentegen haalde dit seizoen nog niet zijn beste niveau en hij verstaat dat we zijn contract niet verlengen.”

“Jorn ten slotte speelde een redelijk goed seizoen. Toch merken we dat hij net dat tikkeltje tekort komt. Dat zijn moeilijke beslissingen om te maken, maar uit respect voor de spelers communiceerden we dit nu al. Zo kunnen ze op tijd op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend seizoen. Jorn bijvoorbeeld heeft al een nieuw team en daar zijn we blij om. We wensen ze natuurlijk alle drie het beste toe in hun verdere sportieve carrière”, besluit Minne.

(SD)

Zaterdag 3 december om 20.45 uur: Melco Ieper One – KBC Gistel Oostende Duva Fruit One