Chase Fieler exponent van tweede Oostendse zege tegen Luik

Chase Fieler in actie. © Bart

Op basis van een knappe prestatie vanaf de 28ste minuut heeft Oostende ook zijn tweede match tegen Luik gewonnen. De leiders zegevierden met 87-72.

Na de openingskorf van Lhoest reageerden Salumu, Kuridza en Fieler tot 7-2. Na 9-9 rukte Oostende zich opnieuw los (15-9) maar Montgomery wou niet wijken: 15-15. Mihailovic zorgde voor een klein kloofje (17-15) na het initiële kwart. Beide ploegen hadden in die fase meer balverliezen dan assists verzameld. Samen hadden ze ook vooral bommen gekraakt: 1 op 5 bij BCO, 1 op 6 bij de bezoekers.

Tweede kwart

Bommen van Mihailovic en Lasisi verbreedden snel het verschil tot 23-17. Jordan hoorde snel zijn derde fout. Harris en Nzisabira naderden met elk een driepunter tot 28-27. Coach Gjergja vroeg een time-out toen Hazard aan 34-34 de gelijkmaker door het netje joeg. Uiteindelijk trokken de Oostendenaars na een matige eerste helft met één korf (40-38) voorsprong naar de kleedkamer.

Derde kwart

Beverly scoorde de eerste punten (40-40) van het derde kwart maar Salumu, Djordjevic en Fieler knutselden snel een 8-0-rush in mekaar. Maar de Luikenaars naderden opnieuw. Plots bestrafte ref Krehic coach Gjergja met een technische fout. Harris benutte de vrijworp (52-51) maar Jordan puurde niets uit de extra aanval. Bij de volgende actie driepunterde Harris Luik wel naar een 52-54-voorsprong. De match was iets meer dan 27 minuten oud en Gjergja vroeg een time-out. In de voorlaatste minuut zorgde Mwema voor meer energie in het team. Hazard beging een opzettelijke fout op hem nadat Mwema de bal had afgesnoept. Mwema zette de vrijworp om en vlamde uit de volgende actie een driepunter in de mand. Met een assist voor Fieler had Mwema zijn aandeel in de 60-54-tussenstand aan het halfuur.

Vierde kwart

Fieler opende het vierde bedrijf met een bom. Mwema (tweepunter en assist aan Salumu) stuurde zijn team naar 67-54 na 31’25”. Luik zocht zijn heil in een dode minuut. Dat baatte niet want Schwartz en Fieler beukten door naar 72-54-cijfers. De match was beslist. Met 16 punten aan 90 %, 2 rebounds, 2 steals en 3 assists haalde Fieler de beste computerevaluatie.