Buzzerbeater nekt KB Gistel Oostende

Sami Demirtas speelde de volle veertig minuten voor KBGO One. © Foto BV

KB Gistel Oostende verloor op de valreep in eigen huis van Antwerp Giants Two. Het werd 91-92.

Demirtas opende met een driepunter, gevolgd door korven van Vanderhaegen en Rogiers naar een 7-0-voorsprong. Lambrecht zorgde met een leuke binnenlegger onder de borden voor de 22-20 winst in het eerste kwart. De thuisploeg bleef domineren, maar ook de Giants speelden een aardig potje basketbal bij elkaar. De scores volgden mekaar vlot op, vooral Demirtas bleef vlot de weg naar het doel vinden. Beide ploegen speelden met heel jonge team, KBGO ging rusten met een 51-45-voorsprong.

Na de rust kreeg de thuisploeg het moeilijker en moeilijker. Antwerpen schroefde defensief alles dicht, zodat het scoren moeizamer ging. De bezoekers bleven de druk opvoeren en gingen het laatste kwart in met een 65-68-voorsprong. In het slotquarter bleef het spannend tot in de slotfase. Bij 91-89 leek de thuisploeg gewonnen spel te hebben, maar een buzzerdriepunter van aan de middenlijn gaf de Giants alsnog de overwinning. (BV)