BT Holstra Wevelgem wint eerste uitwedstrijd bij RBB Gembloux

Redactie KW

Het werd een makkelijke overwinning: 56-74.

Door een speling van de kalender nog maar de eerste uitwedstrijd voor Holstra Wevelgem. Het bracht hen meteen de verste verplaatsing met een trip naar Gembloux. De opworp was slechts om 21 uur. Bij Wevelgem was Vandenberghe lang onzeker met een keelontsteking en koorts, maar de Wevelgemse guard kon uiteindelijk toch spelen. De bezoekers begonnen geconcentreerd aan de partij. Via een zeer sterke Van De Keere kon Wevelgem meteen een kloof slaan: 2-8. Bijgestaan door een goeie Verborgt ging het snel naar 16-24.

Geen problemen

In de tweede periode scherpte Wevelgem zijn verdediging nog wat aan. Via goed basketbal ging Holstra naar 27-40 halfweg. In een sterke tweede helft kwam Wevelgem niet meer in de problemen. De thuisploeg geraakte niet meer onder de 10 punten. In de laatste periode nam Vandenberghe met 10 punten zijn ploeg op sleeptouw. Holstra Wevelgem start zo het seizoen met een foutloze 4 op 4. Volgende week ontvangt de ploeg van coach Tom Roels in de eigen Schelp Essor Charleroi.

Quarterstanden: 16-24, 27-40, 40-54 en 56-74. Speelden: Vandenberghe 22, Van De Keere 19 (13 rebounds), Lautrie 1, Verborgt 12, Verbauwhede 2, Velghe 7, Byttebier 10 en Hanssens 1.

(BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier