BS Waregem blijft ook in Oostkamp ongeslagen

Redactie KW

De competitieleider moest alle zeilen bijzetten om de nog steeds gehandicapte thuisploeg de baas te blijven. Het werd 64-79.

Tweede opeenvolgende provinciale derby in de Valkaart, die behoorlijk volgelopen was voor de komst van de ongeslagen leider. Die had in de eerste helft zijn handen vol met Oostkamp. Na de rust ging het iets vlotter. Scheirs begon met 7 rebounds en 5 punten (12-6) en dat was maar goed ook, want Williams zat meteen in foutenlast. Samaey zorgde in het eerste quarter voor wat tegengewicht. Guillemyn potte twee driepunters in het begin van het tweede quarter en bracht Waregem voor het eerst aan de leiding. Delepeleire zorgde zelfs voor een tienpuntenkloof , maar de Merels vochten nog voor de rust terug.

Rotatiemogelijkheden

Oostkamp bleef lang in de kleedkamer, maar veel inspiratie bracht dat niet. De mannen van coach Minne leken geen antwoord te vinden op de snelle Waregemse uitbraken (39-48). Het verschil bleef echter rond de tien punten hangen, het spel werd af en toe iets bitsiger en Scheirs moest het steeds meer afleggen tegen Samaey en Dhont. De Meulemeester joeg de vlam nog even in de pan met twee bommen, maar de bezoekers speelden slim en volwassen uit.

Assistent-coach Debaere zag twee knelpunten: “We roteerden slechts met 7 man, Waregem met 10, en kwamen bovendien snel in foutenlast. Eigenlijk is het verschil met de absolute top van de Top Division One niet eens zo groot, maar we moeten nog slimmer leren spelen.”

Quarterstanden: 18-14/31-36/50-57/64-79.

Speelden voor Oostkamp: Sercu 3, Buysse 14, De Meulemeester 21, Williams 8, Scheirs 11, Vande Walle 1, De Boysere, Veldeman 6.

Speelden voor Waregem: Delepeleire 10, Samaey 16, Guillemyn 16, Foucart 2, Steinbach 8, Denolet, Van Hulle 9, Naudts 4, Dhondt 4, Van Vooren 10.

(MD – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier