Broers Vandeputte tegen elkaar in laatste match van Olympia Ruddervoorde

Nicolas en Mathieu Vandeputte. © Foto Kurt
Redactie KW

Zaterdagavond speelt Olympia Ruddervoorde One zijn laatste officiële wedstrijd ooit. Volgend seizoen fusioneert de club met KBBC Oostkamp. De laatste derby is op zich al geladen genoeg, ook voor de broers Nicolas en Mathieu Vandeputte die respectievelijk bij Zwevezele en Ruddervoorde spelen.

Zwevezele komt uit een 76-71-overwinning tegen Izegem Two. “We speelden een heel sterke partij”, klinkt het bij Nicolas Vandeputte. “Izegem speelt basketbal dat ons wel ligt en uiteindelijk waren we onder de korf iets sterker dan hen. Het was een heel mooie zege die ons wat ruimte geeft tegenover Poperinge.”

“Tegen Ruddervoorde wordt het een bitsige wedstrijd. Beide ploegen zijn aan mekaar gewaagd en willen het seizoen afsluiten met een zege. Ruddervoorde speelt bovendien zijn laatste match onder hun stamnummer. Er spelen ook enkele ex-spelers van Zwevezele, dus aan motivatie zal het zeker niet ontbreken.”

“Na onze promotie uit derde provinciale hebben we het lastig gehad”, gaat Nicolas verder. We bouwden een compleet nieuwe ploeg en dat zorgde ervoor dat we niet meteen op mekaar ingespeeld waren. De laatste maanden gaat dit veel beter.”

“Hopelijk kunnen we in tweede blijven, al zijn we daarvoor vooral ook afhankelijk van wat er in tweede landelijke gebeurt. Onze coach vertrekt na drie seizoenen, maar de ploeg blijft haast identiek. We hebben dit seizoen veel geleerd en als we volgend jaar de lijn doortrekken, dan moeten we een veel beter jaar spelen.”

Ruddervoorde won afgelopen weekend van Desselgem. “We speelden collectief geen goede match”, vertelt Mathieu Vandeputte. “Toch verdienden we de zege. Wat individuele klassenflitsen zorgden voor verlengingen en daarin controleerden we de match.”

“Tegen mijn broer Nicolas spelen is altijd heel bijzonder geweest, net als tegen mijn ex-club Zwevezele. Voor en tijdens de match is er wel wat sportieve rivaliteit, maar na de wedstrijd komt de fun in de plaats.”

“Ik verwacht me aan een spannende wedstrijd, waarin wij met Ruddervoorde nog een laatste keer alles op alles zullen moeten zetten om aanspraak te maken op de overwinning. Zwevezele is een jonge ploeg, met heel veel verschillende wapens.”

“Dit seizoen begon heel goed voor ons en we stonden na de heenronde in de top drie. Na Nieuwjaar vielen de resultaten enorm tegen, waardoor we op een zevende plaats zullen eindigen. Omwille van de fusie zakken we naar derde provinciale. Eerst lag een plan op tafel om beide ploegen te mixen, maar wij vormen een zeer hecht blok en wij blijven allemaal samenspelen volgend jaar. Zelfs al is dat in derde. Het sportieve is niet onbelangrijk, maar de fun primeert. Dat is ook de drive om te blijven basketten”, weet Mathieu. (BV)

Zaterdag 14 april om 18 uur: BBC De Westhoek Zwevezele Two – Olympia Ruddervoorde One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier