Brent Vyncke (U16 K-BTK): “Intensief werken”

Brent Vyncke. (Foto SJK)
Redactie KW

Het is een serieuze stap voor Brent Vyncke, die uit de provinciale basketreeksen komt en nu in een landelijke U16-ploeg aantreedt.

“Bij mijn vorige club Gullegem lag alle druk op mijn schouders”, opent Brent. “Ik bracht de bal op, speelde onder de borden en als forward. Enerzijds was dat wel leuk, maar ik wou toch mijn grenzen aftasten. Bij Gullegem zou ik snel naar een hogere leeftijdscategorie mogen, maar ik voel dat ik nog een enorme weg af te leggen heb om technisch beter te worden.”

En dus koos hij voor K-Basketteam Kortrijk. “Met twee trainers op maandag is het extra intensief werken. Aanvankelijk had coach Bert Wyseur meer tijd nodig om aan iedereen de oefeningen duidelijk te maken, maar nu gaat dat al veel sneller. Al speel ik nu vaak als post, toch is de forward-positie leuker. Op landelijk niveau moet je tweehandig zijn. Het is maar door tegen betere ploegen te spelen, dat je ondervindt welke weg je af te leggen hebt. Er wordt ook hard gewerkt aan defense. Het is vaak een kwestie van de juiste positie kiezen.” (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier