Brecht Guillemyn loodst Waregem voorbij Ninane

Brecht Guillemyn was de uitblinker bij Waregem met 25 punten. © foto EL

In Top Division 1 van het herenbasket won Bent Merkschoenen Waregem in eigen huis van Ninane Basket Promotio. Pas in de slotfase besliste uitblinker Brecht Guillemyn de partij. Het werd 68-60.

Waregem moest het stellen zonder de geblesseerde sterkhouders Aaron Van Vooren en Arne Steinbach, maar schoot het best uit de startblokken: 20-11. De bezoekers milderden echter tot 20-15 na 10 minuten. Via Robbe Naudts werd het 30-20. Onder impuls van uitblinker Xavier Colette knokte Ninane zich terug in de wedstrijd, 33-31 aan de rust. De gedreven Walen kwamen na twee minuten in de tweede helft voor het eerst op voorsprong, 33-34. BM klampte aan, maar kon niet verhinderen dan het met 4 punten in het krijt de slotperiode in ging. 49-53. De bezoekers geloofden volop in een stunt en kwamen met nog 7 minuten op de klok 50-57 voor. Een slotoffensief onder impuls van Guillemyn deed de wedstrijd dan toch in het voordeel van de thuisploeg kantelen. Door deze zege blijft Waregem leider.